Midsommar


Publicerat 2010-06-29 Klockan 11:07:31
Kommentarer [2]

Ja då var midsommar helgen över... Vilket väder vi har haft och vilken härlig ledighet... Vi var på landet tillsammans med Siw och hennes familj samt mamma och Rolf. Vi åt god mat och vi njöt av det fina vädret. Vi tog ett dopp hela familjen, barnen badade flera gånger och även Kiara.. Åkte under söndagen med båt ut till en ö för att sola och fika. Helt kanon... Nu är vi tillbaka till jobb och till husbygge. En hel del att tänka på nu och lite problem börja uppstå.. Men jag tror vi löser det också. Vi måste flytspackla boden samt lägga klinker. Den killen som skulle göra det har blivit akut sjuk och hur lätt är det att få tag i någon annan nu när det är semestertider?? Men vi jobbar på det och hoppas det löser sig. Annars jobbar elektrikern för fullt samt ventilationskillen. Estländerna kommer tillbaka på söndag så nästa vecka kommer vi nog se mera förändringar på insidan av huset. Då börjas det med panel och andra detaljer. Ska i väg och beställa köket i dag. Inte heller det är det lättaste då vi inte har exakta mått, panelen är ju inte uppe än... Men men... alt löser sig någon gång... Kommer nog lite mera bilder framöver när Estländarna har påbörjat sitt jobb igen. Lägger in lite från midsommar och ett från huset med en omgång till med färg på underdelen...







 

 


Kryssbord


Publicerat 2010-06-24 Klockan 13:42:53
Kommentarer [5]
Lägger in en bild på kryssbordet också så kan ni ju lägga in en kommentar till vilket bord ni tycker jag ska ha... Båda kommer målas vita...


Matbord...


Publicerat 2010-06-24 Klockan 13:40:06
Kommentarer [2]



Hej igen... Nu är det ett tag sedan jag skrev. Vi har fullt upp för tiden med kök och målning. Har hunnit måla stora delar av huset. Måla med tjära är ingen lätt sak, träningsverk i armen. Hittade detta matbord på nätet... Tyckte det var lite speciellt men skulle kunna passa in vårat hus, vitmålad och ca 2,5m långt.. Vi får se. Har även hittat ett kryssbord som jag tyckte om. Estländerna är fortfarande hemma så det händer inte så mycket på den froten just nu. Däremot har VVS och Elektriker påbörjat sitt jobb. Det värsta nu är att besluta sig kring köket. Har hittat ett kök men det är inte inom min budget och det gör mig orolig. Men kanske bättre att satsa på det kök man vill än att ta ett som är billigare för den sakens skuld. Köket är ju stort och jag har nu tyvärr räknat lite lågt i min budget där... Vi får se vad slutresultatet blir..
I dag går färden till Stäk, vi ska fira midsommar med mamma, Rolg samt Siw med familj. Vi ska va till söndag. Vädret ska bli bra så det blir att bada, fiska och bara njuta. Försöka med kvalitetstid med barnen igen.. Vardagarna går till jobb och hus. Barnen lär va trötta på husbygge efter denna sommaren, men en upplevelse för dem att få dela denna process också. De har i alla fall roligt med fyrhjulingen, jag tycker det är lite otäckt men men... Ha en skön helg och glad midsommar till alla svenskar där ute!

Fönster och dörrar på plats..


Publicerat 2010-06-18 Klockan 23:46:14
Kommentarer [2]
Nu börjar det verkligen likna ett hus... Alla dörrar och fönster är på plats. Va en härlig känsla när vi fick nyckeln i handen... Ser kanonfint ut och vi är så nöjda hittils... I dag har arbetarna lagt golvreglar på övervåningen samt reglat för vägg mellan sovrummen till barnen samt till toaletten. Nu har vi reglat upp alla rum och vi har känslan över hur det blir... Har beställt taktorv till vecka 28 och hoppas frånluftsvärmepumpen kommer vecka 27. Har också beställt kamin samt en gammal gjutjärnskamin som vi ska ha i hallen.. ÅÅÅÅ va vi längtar till att få flytta in... I morgon ska vi nog måla lite uthomhus... Vi målar hela huset med tjära. Fick beställa en omgång till med tjära och ser att det blir olika färg vilket jag får panik över. Tog direktkontakt med killen i Danmark som säger att tjära inte har någon färgpigment i sig, det handlar om att all tjära har olik nyans.. Beror på när man tappar tjäran opp i burk.. När i bränningsprocessen det är. Hoppas andra ströket gör att nyansen på huset blir lik över allt... Lägger in lite bilder igen... Sååå trött och ska sova nu. Ha en fortsatt fin fredag kväll och njut av helgen mina vänner... Förrästen; måste berätta att vi har lovat barnen att; när vi bygger nya huset och flyttar ska ni få en firhjuling.... I dag blev DERAS dröm verklighet... Vi var i väg och köpte en firhjuling till dem som de kan åka med nera vid nya huset. Så nu är båda vuxna och barn nöjda.....










Kvalitetstid med barna.


Publicerat 2010-06-14 Klockan 21:31:00
Kommentarer [0]
Måste säga att vi har haft en häktisk tid bakom oss och sommaren blir nog likadan. Det är otroligt roligt, spennande men också krävande för hela familjen... Jag och Mats tycker nog husbygget är mera intressant och roligt än vad barnen gör... Inte så att de klagar men mitt samvete säger att jag måste försöka lägga lite tid på dem så fort jag hinner. Och i dag var en sådan dag. Mats jobbar eftermiddag och då kändes det helt rätt att hitta på något med barnen i stället för bara att däcka i soffan. Resan gick till stan där vi först gick och köpte nya skor till killarna. Sedan blev det MC Donalds och bio. Marius har ju lite svårt att sitta stilla vilket vi återigen fick uppleva, men bra träning för honom nu innan skolstart i höst. Han var i alla fall duktig och satt kvar under hela filmen.... Vi hade en helmysig eftermiddag tillsammans. På vägen hem svängde vi förbi bygget. I dag har vindskivor av vildmarkspanel kommit upp, mycket snyggt... När det gäller huset vi bor i så har vi inga köpare i nuläget, mäklaren tycker vi ska lägga ut det för visning en gång till nästa vecka då det är ett par som hört av sig.. Och det måste vi göra själv om jag är jägarns trött på städning och bortplockning av i stort sätt allt innan visning. Men det hör väl till. Lägger in ett par kort från huset. I kväll blir en tidig kväll. Hejsveis mina vänner!




Besök fra Estland.


Publicerat 2010-06-13 Klockan 21:05:05
Kommentarer [0]
Ja så var det söndag igen då... Dagarna går så allt för fort. I dag kom Reneé och hälsade på igen. Inte lika nervöst denna gång då vi börjat vänja oss vid att prata svengelska... Han var nöjd med bygget och vi pratade lite kring våran kommande portal osv.. Rätt skönt att vi inte har så många frågor till Reneé, det betyder att det mesta flyter på. Veckan som kommer ska fönster, dörrar och vindskivor upp. Börjar verkligen likna ett hus. I morgon bitti kommer Pension power som ska hjälpa till framöver. Ska kolla om de kan hjälpa till lite tidigare med golvet i förrådet då vi måste sätta dit frånluftsvärmepumpen snart. Ska beställa en Comfortzone i morgon samt skicka i väg mail med betällning av torv fra Norge.. Det som upptar oss mest för tiden är att hitta en bra lösning för köket.. En svår gåta att lösa, men det fixar sig nog i slutändan... Åker en tur till Ikea på torsdag. Har fått ritat köket hos två olika köksförhandlare, får se vart vi köper i slutändan... Ikea är ju billigare men har samtidigt inte den höjd jag vill ha på väggskåp... Får väl tänka om lite kanske. Har beställt mera Tjära också. Gick 60 liter till första ströket, nestan hela huset... Nu är det dags att ta kväll, ny innehållsrik vecka väntar. Estlanderna åker hem på två veckors semester nästa söndag, skönt för dem.. Den ena killen ska ha barn i juli så vi får hoppas han hinner va hemma under den tid... Ha en fin kväll mina vänner!

Möbler


Publicerat 2010-06-10 Klockan 15:41:33
Kommentarer [1]
Under den fyra åroga process med huset har jag också tänkt ut hur huset ska se ut på insidan. Alla väggar och tak ska ju målas vita och min dröm är att ha ett vitt hem. Ja, det är ju inte så bra när man har barn kanske men men.. Jag blev otrolig glad när jag hittade Victorias hemsida. En underbar tjej som gör helt unikta möbler. Jag har beställt sänggavel, nattbord, linneskåp och en dörrskylt av henne. Allt hon gör skulle passa in i mitt vita hem. Victoria har en hemsida http://ljusarum.blogspot.com Gå in och titta på hennes möbler. Jag lovar att ni vill HA också. Jag kommer nog beställa mera från henne framöver då det är ett billigt sätt att få otroligt snygga möbler. Jag kommer lägga in bilder på alla möbler senare. Lägger in en bild så ni får se MIN sänggavel:



I dag har snickarna börjat med innerväggarna. En trailer från Estland har kommit med mera material så nu får de jobba hårt igen. Jag och Mats ska titta på kök igen i dag och i kväll kommer det en familj till och tittar på vårat gamla hus. Hoppas de blir intresserade.... Ha en fin dag mina vänner!

Målning och isolering


Publicerat 2010-06-09 Klockan 19:04:36
Kommentarer [0]
Ja då har man återhämtat sig efter helgens stora taklagsfest. Söndagen gick till städning och måndag/tisdag var det visning av vårat hus. Bara 5 stk par som tittade :( Mäklaren säger att marknaden är "mättad" vilket är typisk. Mats pratade med mäklaren nu i kväll och det verkar som två par är relativt intresserade. Vi får se vart det hela landar... Skulle ju va skönt att få solgt nu men vill ju inte sälja för underpris... I värsta fall får vi lägga ut huset i augusti igen - vilket betyder mera städning, städning, städning.... That´s life! Positivt i alla fall är att allt går efter planerna på nya huset. Måste säga att vi har gjort ett jägarns gott förarbete (klappar mig själv på axeln) för inga större problem, inte ens mindre, har uppstått. Känns så jägarns skönt att vi har lagt ner den tid vi har på grundjobbet. I går och i dag har de målat delar av huset. Färgen blir bra och än bättre andra gången vi ska måla... I dag har de också isolerat innerväggarna... Pratade med killarna i dag och då de ockå läser min blogg fick jag sträng :) besked om att rätta till namnen. Så här kommer rätt stavning på killarna; Erki, Ivo, Rain och Rasmus... Rätt ska vara rätt.. Lägger in lite bilder så ni får se första omgång med färg. Men kom ihåg att det inte är slutresultatet... Nu blir det kvällsmat och tidig kväll. I morgon är det skolavslutning för Sander och sedan sommarlov. Vilken tur han har..... Ha en fin kväll mina vänner!











Taklagsfest till långt på natt....


Publicerat 2010-06-06 Klockan 19:45:59
Kommentarer [0]
Ja i går var den stora dagen då det var dags att skåla in huset. Fick lära oss av estländerna (Eriki, Ivor, Rasmus och Rein) att enligt tradition ska man ha gran på taket och festa in huset den dagen taket är klart... Och så blev det.  De hade fixat en stor krans av gran och satt på hustaket, verkligen trevligt att komma dit och se att vi har snickare som är engagerade. Vi åkte till huset på eftermiddagen, hade med skumpa, öl och lite tilltugg. Färden gick sedan hem till oss där vi grillade, drack öl och snaps (inget vin här inte) samt skrattade en hel del. Var lite orolig innan, hur ska det bli att vara social en hel kväll med människor man inte känner och samtidigt prata på engelska. Men vi hade supertrevligt som höll igång till långt utpå natt.... Fick nästan jaga hem gästerna på efternatten vilket i sig är ett gott tecken... I dag har vi varit rätt slitna, men då det är husvisning i morgon har det bara varit att kämpa på med städning, gräsklippning osv. Vi är så tacksamma för att få lära känna fyra underbara trevliga människor från Estland. Vi ser fram emot att umgås mera med dem i sommar.... Inte lika långa nätter men..... Kommer lite bilder från våran fest!



KRANSEN PÅ PLATS



Från vänster har vi Rasmus, Ivor, Mats, Erki, Marius och Rein.. Trevligt gäng....



ENLIGT TRADITION SKA DET FOTTAS VID GRANKRANSEN..... VA HÖGT DET VAR NÄR VI VÄL KOM UPP..







MYS MED SKUMPA, ÖL OCH TILLTUGG...



FÄRDEN GÅR HEM TILL OSS FÖR GRILLNING...



MYS PÅ ALTAN..



KIARA FICK SIG EN DANS MED IVOR.......



MARIUS OCH ERKI HTTADE VARANDRA...



REIN OCH EGO



En minnesrik kväll på måga sätt, en kväll som vi kommer minnas i många år.... Nu är det söndag kväll och en sak är säker; i kväll blir det ingen långkväll.... Ha en skön kväll/natt mina vänner!

Kvalitetsansvarig på bygget..


Publicerat 2010-06-03 Klockan 18:28:52
Kommentarer [0]
Jag och Marius åkte till bygget i dag. Taket börjar bli klart. Vilket väder och vilken värme. Skorstenen är nu färdigmurad. Under tiden vi var där kom kvalitetsansvarige Torbjörn till bygget. Han har inte varit där efter att stommen blivit rest. Verkade mäktigt imponerad av timmerstockarna och bygget i stort. Vi gick runt och kollade och han hade inget att anmärka, vilken härlig känsla :-)  Torbjörn ska kontakta byggnadskontoret då en byggingeniör ska komma ut två gånger under byggtid. Torbjörn tror även denna mann kommer bli imponerad av bygget då det är ytterst ovanligt med ett sådant hus här i trakterna.... På lördag blir det som sagt taklagsfest med estländerna och det ser vi fram emot... Vädret ska hålla i sig så vi kommer nog få en fin eftermiddag kväll. Lägger in lite bilder igen. Inte så mycket förändring än men det kommer... Ha en skön kväll mina vänner!





Mera tak....


Publicerat 2010-06-02 Klockan 18:14:20
Kommentarer [0]

img_0442 (MMS)

Mera tak....


Marius jobbar lite också!


Publicerat 2010-06-02 Klockan 18:14:08
Kommentarer [0]

img_0443 (MMS)

Marius jobbar lite också!


Takjobb...


Publicerat 2010-06-02 Klockan 18:13:06
Kommentarer [0]

img_0439 (MMS)

Takjobb...


Vårt blivande kök... Ja, det är detta rum ...


Publicerat 2010-06-02 Klockan 18:09:04
Kommentarer [0]

img_0436 (MMS)

Vårt blivande kök... Ja, det är detta rum som håller hjärnverksamheten igång för tiden... Undrar hur det kommer bli i slutändan??? Men det kommer ni få se... Var en sväng på bygget i dag och det jobbas för fullt med taket. Härligt, men varmt väder att jobba i för estländerna... Färgen från Tarinol i Norge kom hemkjörd till dörren i dag... Här kan vi snacka god service... Beställde den i måndags... Nu ska jag umgås med mina barn, blir inte så mycket tid till det för tiden så det gäller att ta vara på varje minut.. Ha en fin dag mina vänner!!


Kök...... ingen lätt fråga...


Publicerat 2010-06-01 Klockan 21:56:01
Kommentarer [2]
Ja då är vi hemkommen från stan. Försökt få inspiration och tankar kring kök. Har ju fortfarande samma tankar om hur jag vill ha köket; ett riktigt lantkök....det skulle va så fint i detta unika hus. Men priserna för riktiga lantkök är otroligt dyra...... Vi har bokat in oss på två ställen nästa vecka för att få hjälp att rita köket. Det är ju en början på processen i alla fall. Elektrikern har varit i huset och fixat för spotlight i gavlarna. Att dra el i timret skulle också fixa sig... Vad härligt med människor som är händiga och som ser möjligheter.... Duktig på engelska va han också vilket underlättar samarbetet med byggarna... Jag har inte haft tid att va så mycket på bygget i dag. Kommer ta lite mera bilder framöver, så ni får ha tålamod och snällt vänta... Nu känner jag för att hitta sängen.. Trött i kropp och huvud. Han en skön natt mina vänner!

Färg beställd..


Publicerat 2010-06-01 Klockan 12:18:55
Kommentarer [0]
Lite lunch på jobbet, och har man ingen lunch med sig får man använda tiden till något annat nyttigt; nämligen att fortsätta informera er om bygget.

Ja efter ett litet stressad beslut gällande färg på huset känns det nu bra. Ringde (en dansk) och beställde färg till huset i går... Inte nog med att man ska förstå engelska och prata, nu ska vi blanda in en dansk också. Och i ärlighetens namn; det är svårare att förstå dansken!!! :) Det blev i alla fall Tjära, Milebrun. Färgen kommer redan på torsdag, så då löste vi det problemet också!!! Va vi är duktiga tycker jag! :-) Känns bra. Måste blanda ut tjäran med linolja för att inte få träningsvärk i armen efter en vägg struken. Tjäran är tungarbetat då den är tjock. Men som tur är ska inte jag måla första ströket.... I dag går resan till stan för att försöka börja forma köket. Blir inte lätt har jag insett, måtten i köket gör det svårt med inredning. Skulle va enkelt om vi hade en halv mille att spendera på ett kök (vilken är drömmen). Då skulle vi kunna måttbeställa kök från exempelvis Tibro eller Sundborn. Men ack.... vi tänkte Ikea kök, vet inte om det kommer fungera. Det är enbart 2,20 i takhöjd. Vi har bjälkar i hela taket med 0,7m mellan. Som läget är efter att själv ha försökt rita kök på Ikea sida är; inget kök passar.... Men men, alt löser sig. Nu gäller det bara att hitta alternativ som inte är för dyrt och som vi samtidigt tycker om. Men finns någon där ute som kan tänka sig spendera några hundra (tusen) på ett kök till oss så välkommen! Sundborn kan ju annars använda det som reklam eller hur??? Men som sagt, vi börjar i dag med ett företag som får hjälpa oss rita. Sedan blir det väl att åka till flera ska jag tro. Vi kanske upptäcker att det går med Ikea i slutändan, vem vet???

På lördag blir det taklagsfest med estländerna. Taket kommer va klart och en gran ska vi väl få upp, som traditionen säger man ska ha. Vi dricker in huset och sedan tar vi med oss estländerna hem och grillar lite mat. Blir nog säkert lite enklare men engelskan också efter en öl eller två. Nu måste jag fortsätta med mitt underbara jobb här på soc.... Ha en fin dag mina vänner, har förstått att många läser och följer min blogg.. Tycker jag är roligt.... Hejsveis!