Längtar efter våren...


Publicerat 2011-01-25 Klockan 17:49:55
Kommentarer [1]
Måste säga att jag börjar längta efter våren nu.. Kom lite snö i dag igen men skulle va bättre med plusgrader och snösmältning. Jag tycker mycket om vinter och snö men nu gör det inget om vårblommorna dyker upp snart... Får nog vänta ett tag till. Nackdelen med att snön försvinner är att vi kommer se allt jobb vi har framför oss med tomten... Vet inte alls hur vi ska ha den så det blir väl bara till att så gräs nu i år. Finns en hel del målarjobb att göra utvändigt också så vi lär inte bli sysslolösa i sommar heller. Men vi tar det i den takt vi känner... Nu har snart halva veckan gått igen, tiden går så fort. Sander har varit hemma från skolan med feber. Han börjar trötna på att va hemma, tråkigt att inte kunna va med kompisar... och att missa träningarna...

I helgen som va gjorde vi på norsk; sveler... Ser ut som små pannkakor men smakar mycket bättre. I norge säljs dem på kafeér och kostar fläsk... Vi var i fjällen i Norge sist vi var hemma. På en fjällgård sålde de nystekta sveler till ett pris av 25 kr stk.. helt sjukt. Jag kanske ska börja sälja, kan ju bli rik.. Nej vi får nok nöja oss med svelemys med barnen. Min frissa kommer ut på lördag, ska bli skönt. Nästa vecka ska mitt nya liv som sund och starkt börja. Har faktisk bokat in mig på Hälsobruket... nu ska det tränas!! Ser fram emot att komma igång. Har i vuxen ålder inte riktigt hittat någon träningsform som jag tycker om. Blir att jag börjar springa lite för att sedan sluta igen, inget onormalt tror jag men skulle va roligt att verkligen hitta min typ av träning. Hoppas hälsobruket kan erbjuda något som jag kan känna att jag tycker är roligt. Risken är ju att man slutar annars... Men jag ska kämpa på. Kommer nog få en hjärtinfarkt första passet... Verkligen på tiden med att röra på kroppen i alla fall...

I kväll blir det handbollsmatch på tv, heja Sverige! Ha en finfin kväll mina vänner....


Tiden flyr...


Publicerat 2011-01-23 Klockan 14:58:00
Kommentarer [0]
Nu är det över en vecka sedan jag vär här.. Tiden går så fort och jag hinner inte riktigt med. Min dator är lämnat in så nu passar jag på att låna Sanders när han är hos en kompis. Ja vad har hänt denna vecka då? Jobbas som vanligt måndag till fredag. Besök på vårdcentral med Sander som har en ond tå.. Barnens tid går mycket åt data och PSP spel- inte för att jag tycker det är så bra, men ungdomen är ju inte som en annan va. Skulle vilja att de var ute i skogen och lekte i stället. Men man får väl infinna sig med att det är annorlunda i dag.. Får va glad de gångerna de vill va med ut. I går firade vi Mats. Vi hade trerätters, en härlig dag för hela familjen. Efter huvudrätten gick vi ut och äldade i vedkorgen. Mysigt!! Vi har haft kontaktbarn flera helger i rad så det blir inte så mycket tid över. I går åkte jag och Mats med fem barn till badhuset; känns som familjen annorulunda!! På ett bra sätt.. Härligt med barn som liver upp vardagen. Vi fick vårat badkar i torsdags och installerade i fredags. Men tyvärr får vi inte massagen att fungera. Det blir att ringa återförsäljaren i morgon.. Veckan som kommer ska Mats jobba eftermiddag så då blir jag ensamstående :) Tråkigt när Mats jobbar eftermiddag, vi ses nästan inte förrän fredagen kommer... MEN MEN desto roligare att få va tillsammans då.. Kanske hinner längta lite också :)

Kommer med lite mera bilder när jag har fått hem min data.. Tills dess få ni nöja er med lite text. Nu blir det att påbörja middagen. Köttfärslimpa blir det, det var länge sen.. Får se om jag bakar lite bröd sen -  det var också länge sen! Ha en finfin söndag och ny vecka.

Snart helg igen...


Publicerat 2011-01-13 Klockan 18:22:45
Kommentarer [1]
Ja veckorna går fort.. snart fredag, bästa dagen i veckan... Längtar till badhus och god mat. Mats åkte på julgransplundring med barnen och jag fick lite tid över.. Skulle egentligen ha följt med men känner att lite egentid är av stort värde... Skönt att kunna va hemma själv ibland och bara njuta av tystnad och göra precis som jag själv vill...lycka! Men snart är de hemma och det blir trevligt det med.. Min rygg är så stel för tiden så för min del frestade det inte att stå och frysa och bli än mera stel. Fick massage av kära Tina i tisdags, och undrar vilka krutmusklar hon har i händerna.. Känns som en långtradare har kört över min rygg, men det blir nog bättre... Eller hur Tina?? Längtar till vårat massagebadkar kommer så man kan sitta där och mjuka upp sig ibland.

Ljusstaken som jag målade finns nu på vårat fina matbord. Hyllan i köket får vänta.. Jag har tänkt om lite och vill nog ha en god gammaldags tallrikshylla i stället. En vitmålad med lite slipat så klart. Kanske hittar en billig på loppis som jag kan måla om.. Har ockå beställt några kuddar extra till vardagsrummet. Tror de redan ligger på Shell och väntar på mig.. Får åka dit i morgon och hämta dem. Fortfarande ingen idé för hallen, den får va lite tom ett tag till. Gäller att komma på något man trivs med. Vi får se vad det blir. Försöker ta lite kort nu och då och läser lite manual för kameran men det är inte så lätt. Jag kämpar på! Kommer lite kort i alla fall, ljusstaken som var svart/brun får ni ta del av.. Ha en underbar helg alla, det tänker jag ha!


Välkommen till min nya blogg(design)..


Publicerat 2011-01-10 Klockan 16:40:06
Kommentarer [5]
Vilken tur att det finns så duktiga människor där ute som kan detta med datorer... Tack Josefin! Jag är mycket nöjd över den nya designen.. Ja då var lovet över och vardagen här igen.. Barnen har varit lediga i dag också men faktisk fått klara sig själva här hemma. Men de är så duktiga och det har gått såå bra... I kväll ska jag nog hänga upp våra nymålade hyllor i köket och sätta ljus i den nymålade ljusstaken.. Ljusstaken som är 9-ärmad, tidigare svart och brun, har nu fått en vit färg med lite slipning på sig. Blev kanon... Kommer kort sen! Nu längtar jag till fredag. Då ska jag ha egentid för första gång på lääänge. Jag och Malin ska till badhuset och bada, basta och sola. Under tiden vi är där ska våra kära göra god mat till vi kommer hem. Ska bli skönt!! Marius tjatar och har tråkigt här nu så vi får väl hitta på något.. Hejsveis!!!

2011....


Publicerat 2011-01-08 Klockan 16:28:53
Kommentarer [2]

Ja då har vi kommit en bit in på år 2011, ja några dagar i alla fall. Jag har varit ledig efter nyår men snart blir det vardag och jobb igen vilket jag kan tycka är skönt... Vi har haft en härlig ledighet med mycket mys och tid med varandra. Vi har eldat i våran eldkorg ett par gånger vilket uppskattas av båda barn och vuxna... Med all snö som vi har har barnen fått hoppa från taket vilket va på gott och ont för nu är det ett evigt tjat om att få hoppa igen.. Men som vädret är i dag, med regn, går det nog inte hoppa så mycket mera.. I dag har vi städat bort julen, vemodigt men samtidigt skönt! Det tråkigaste är att ta bort alla ljusstakar.. Men tiden går fort och snart ska de upp igen :) Lite avis är jag på min mamma som spenderar två månader i Brasilien nu.. Skulle va skönt! Men som min mamma säger; när du blir gammal kan du också göra det! Och det har hon ju rätt i.. Min tid kommer!! I helgen har vi våra kontaktbarn Liam och Bettan. I natt skulle vi visst ha en sovkompis till Bettan också så då blir vi fem barn.. men men... barn ger oss glädje...  Jag hoppas ni alla har haft en fin start på det nya året och så hoppas jag att 2011 ger oss många nya möjligheter... Lite bilder från ledigheten kommer här;








Nytt år nya möjligheter...


Publicerat 2011-01-04 Klockan 20:00:00
Kommentarer [1]
Gott nytt år mina vänner. Jag är ledig hela denna vecka också vilket jag tycker är helt underbart.... Nyåret firade vi med syster yster och goda vänner från gamla bostadsområdet. Tipspromenad, god mat och dricka blev det... Sander har blivit sjuk nu efter nyår.. trist för han skulle spela innebandyturnering i Stadium arena. Vi kanske kan åka och kolla lite i alla fall...

Fick ju en ny kamera till jul som jag skrev tidigare. Försöker ta lite kort men har förstått att det är mycket som spelar in för att få bra bilder. Läser om en del som redigerar i Photoshop och där verkar det finnas tusen möjligheter för att redigera bilder... Det blir väl det nästa. Nu måste jag först och främst lära mig kameran lite bättre... I helgen kommer våra kontaktbarn så då blir det full rulle. Lilla Liam verkar vakna tiiidigt för tiden vilket innebär tidiga morgoner för oss i helgen.. Men det är det värt... Skönt att komma upp tidigt och få lite ut av dagen :) Det blir nog att plocka bort julen också, granen verkar ha gjort sitt.. Lite trist att ta ner julstjärnorna tycker jag...De lyser så vackert i fönstren.. Men vi får hitta andra lösningar i stället. Håller på att måla två hyllor till köket nu, förhoppningsvis klar i morgon.... Nu blir det tv med familyn.. Vi hörs; lägger med ett par kort i dag också.



SE UPP I BACKEN.....