Bilder och lite annat...


Publicerat 2010-04-30 Klockan 08:24:37
Kommentarer [6]

Hej alla vänner! Försökte lägga ut flera bilder i går med mobilen men det kom bara med ett. Jag lägger in några här under så ni kan se att det verkligen är på gång. Nu kan jag se att det är VÅRAT hus som byggs. Hittade tyvärr ett fel, fönstret i tvättstugan va för stort.... Hoppas de hinner ändra detta annars får jag väl lära mig leva med det.... Nu har vi kommit i kontakt med mäklare och ska träffa honom på onsdag. Känns bra att komma igång med den processen och än bättre när det blir klart -  hoppas jag :)
I dag är det Valborgsmässafton och Bettan ska komma hem till oss efter en vecka i Turkiet. Ska bli roligt att träffa henne igen. På måndag ska vi ha socialtänsten hemma för att träffa en mamma och en liten pojke på 2 år som vi också ska bli kontaktfamilj till. Det ser vi verkligen fram emot. Marius längtar till att bli "storebror" som han säger :) Här kommer bilderna, ha en skön fredag mina vänner!


Flera bilder på huset... Längtar verkligen...


Publicerat 2010-04-29 Klockan 15:30:08
Kommentarer [0]

img_6807 (MMS)

Flera bilder på huset... Längtar verkligen till den 24 maj... Nu har vi tagit kontakt med mäklare och får hoppas på det bästa! Visning i slutet av maj eller början av juni.


Första motgång......


Publicerat 2010-04-28 Klockan 19:47:47
Kommentarer [0]
Ja, då känns det som första motgång hittat vägen till oss. Vi va ganska säkra på att de som visat intresse för vårat hus skulle köpa det men ACK......  :( De ringde i morse och sa att de ville leta vidare då de tyckte det var för mycket att göra. Ja ja, finns väl en mening med allt!!! Känns rätt tungt nu, blir nervös över om vi kommer kunna sälja huset och om vi får ett ok pris. Men samtidigt är det väl onödigt att oroa sig i onödan. Vi har ju lite tid på oss så nu är det homestyling som måste till igen. Tråkigt med all städning och att fixa så mycket bara för att visa huset...... Speciellt när vi har så mycket annat att tänka på. Nog om oro och spekulationer, positivt är i alla fall att plattan till nya huset är gjuten i dag. Nu är den klar så nu kan vi bara invänta huset...... Ska hinna borra efter vatten först också, det kommer nog ske om ca två veckor. Så det känns lugnt ett tag nu. Skönt med tanke på att vi måste starta en husförsäljningsprocess. Lägger in bilder på den färdiga plattan, sedan kommer nog bilder på huset framöver.Marius trivs bra blant alla maskiner....

Visning av hus!


Publicerat 2010-04-25 Klockan 16:38:35
Kommentarer [2]
I dag har vi haft husvisning igen till samma par som var här för två veckor sedan. De hade med sig sina föräldrar. Visningen gick bra och jag tror det kommer bli husförsäljning till dem, beror på om vi kan komma överens om pris. Men det känns positivt. Skulle va så skönt att slippa mäklare och husförsälning i maj, juni. Känns som vi har tillräckligt att tänka på ändå. Ska ta kontakt med en kompis till Mats som jobbar som mäklare för att rådfråga lite. Inte ska man bara lära sig allt om nybbygt hus utan nu får vi även sätta oss in i hur man säljer hus privat med alla försäkringar, energideklaration osv. Va vi kommer va lärda efter denna process :)
I morgon eller tisdag ska plattan gjutas, skulle vilja va där och kolla när betongen fylls på men svårt att få till när man jobbar..... Synd man inte kan va mera ledig och delta mera i bygget, men man kan inte få allt här i livet... Åker till tomten varje dag efter jobbet för att se vad som hänt och jag tycker verkligen processen har gått över all förväntan än så länge. Att mötet med Renee kändes så bra får mig att tro att rästen av processen också kommer rulla på. Lite problem kommer säkert uppstå, men en dag i taget. Mindfullness!! Ha en bra söndag mina vänner.

Nervösiteten har lagt sig!


Publicerat 2010-04-23 Klockan 17:30:35
Kommentarer [2]


Vilken dag! Måste säga att jag var nervös i onödan, men det är väl så det brukar vara... Renee var en otrolig trevlig och sympatisk kille. Vi fick se flera bilder från vårat hus i fabriken, otrolig känsla.... Vi bestämde olika detaljer till huset som innerdörrar, lister, fönsterfoder mm. Jag VET att det kommer att bli otroligt fint och unikt, för oss i alla fall. Vi åkte bort till tomten (började självklart spöregna när vi klev ur bilen) och när Renee tog fram sin tumstock började hjärtat slå lite extra hårt; tänk om måtten på plattan inte stämde? Men efter några  mätningar säger Renee att allt stämde och att han var mycket nöjd med det jobb som Jonas mfl har gjort.... Vilken känsla. Nu är det bara att invänta huset som kommer. Fick veta att huset anländer Skärblacka den 24 maj, och gissa vem som står med kameran i handen då? Och bara för att informera; både jag och Mats pratade engelska på ett suveränt bra sätt :) Hi hi, tur ingen lyssnar.... En lyckad dag och två glada husbyggare ska nu gjöra god mat och ta ett stort glas rött! Trevlig helg mina vänner!

Nervöst!!!


Publicerat 2010-04-23 Klockan 10:42:44
Kommentarer [0]

Bara två timmar kvar, Renee som jag har haft så mycket mailkontakt med kommer....... Känns konstigt; tycker på nåt sätt att jag känner honom samtidigt som jag inte gör det. Ska blir roligt i alla fall samtidigt som nervöst. Tror även våran kvalitetsansvarige, Torbjörn, kommer och det är ju bra att de får träffas. Jag återkommer i kväll med full beskrivelse över det nervösa möte jag har framför mig.... Undrar om Mats är nervös, tror det men han vågar inte erkänna! Ha en bra dag mina vänner, det tänker jag ha!

 


Ny bloggdesing!


Publicerat 2010-04-22 Klockan 17:51:11
Kommentarer [0]
Ja som jag skrev tidigare så har jag aldrig varit någon bloggare.... Men vi får väl se hur det går. I går fick jag i alla fall hjälp av en tjej för att snygga till min blogg, skulle va roligt att kunna göra det själv. Men sånn är livet; kan inte va duktig på alt. Idag var jag en kort sväng vid tomten. Det jobbas för fullt med platta, grävning, vvs och ventilation. Lika roligt att åka dit varje dag, alltid något nytt som har hänt när vi kommer dit. Tyvärr blev det bara en kort sväng i dag. När jag kom hem från jobb hade Kiara ätit 35 stk dumleklubbor och jag lovar att det syntes väl i hela huset. Nu ett par timmar senar har halva kommit ut igen, trevligt. Onödigt att äta dem när hon ändå bara spyr ut dem igen :-)
I morgon kommer Renee och det ska bli roligt att träffa någon som man haft så lång och tät kontakt med pr.mail. Undrar om han ser ut som jag inbillar mig, troligtvis inte!!! Herligt att det är fredag i morgon i allafall. Längtar till soffan, fredagsmys och ett glas rött i handen. Men det är i morgon det! Ha en bra kväll alla, jag återkommer med flera bilder snart.Vatenburen golvvärme... Ska bli skönt med ...


Publicerat 2010-04-21 Klockan 20:23:22
Kommentarer [2]

img_0179 (MMS)

Vatenburen golvvärme... Ska bli skönt med värme i golvet, det är vi ju inte bortskämda med i dag. Träffade Timo som ska borra efter vatten i dag. Får verkligen hoppas det löser sig smidigt. Två dagar til vd Renee kommer. Blir verkligen spennande att försöka prata engelska och fackspråk. Tycker det är tillräckligt svårt med svenska. Men men, det är väl bara en bagatell i detta projekt.


Första bilden på vårat hus från fabriken..


Publicerat 2010-04-20 Klockan 17:01:16
Kommentarer [0]

img_0164 (MMS)

Första bilden på vårat hus från fabriken..


Ny dag och processen fortsätter. Nu ser vi...


Publicerat 2010-04-19 Klockan 20:42:06
Kommentarer [2]

img_0178 (MMS)

Ny dag och processen fortsätter. Nu ser vi hur stor altan kommer bli, hela 60 kvm. Solen ligger på hela dagen så jag längtar redan efter att ta morgon kaffe på en solig altan utan insyn från grannar. I dag har VVS killen varit och lagt rör. Vad händer i morgon? Ja, dagen vill visa...


Likvärdigt hus som vi bygger.....


Publicerat 2010-04-19 Klockan 09:33:23
Kommentarer [0]


Jag längtar tills vi har kommit så långt att vi ser husets form på våran tomt, tills dess får jag nöja mig med att titta på bilder på likvärdiga hus. I dag kommer VVS killen och ventilationskillen till tomten. Nästa vecka ska plattan va klar och vi ska borra för vatten.... På fredag kommer Renee, VD för husfirman. Ska bli spennande att träffa honom men ser inte fram emot att prata engelska, fackspråk. Teckenspråk går nog bra!!

Kiara och Sander kollar så avloppet blir b...


Publicerat 2010-04-15 Klockan 18:12:40
Kommentarer [0]

img_0157 (MMS)

Kiara och Sander kollar så avloppet blir bra.


Farmor och farfar hälsar på vid husbygget...


Publicerat 2010-04-15 Klockan 18:11:12
Kommentarer [0]

img_0158 (MMS)

Farmor och farfar hälsar på vid husbygget...


Måste kolla om jag hanterar blogg med MMS....


Publicerat 2010-04-15 Klockan 12:59:50
Kommentarer [0]

img_0148 (MMS)

Måste kolla om jag hanterar blogg med MMS... Här har vi första bilden från husprojektet. Nu är vi igång och det känns overkligt.,


Då kör vi!!!!


Publicerat 2010-04-15 Klockan 12:22:37
Kommentarer [0]

Jag trodde aldrig jag var en bloggare och kanske är det så.... Men för att underlätta och för att försöka ge tillbaks till alla som har hjälpt mig och orkat lyssna på mig under en lååång husprocess, vill jag med denna blogg dela med mig av mitt drömprojekt. Jag kommer lägga ut bilder och försöka dela med mig av tankar och erfaringar. Det har som sagt varit en tuff process så långt så nu hoppas jag och tror att det är gobitarna som är kvar. Jag lägger in ett par foton så ni, som inte vet, får se vilken hustyp jag ska bygga.

Välkommen till min nya blogg!


Publicerat 2010-04-15 Klockan 11:20:35
Kommentarer [2]