Njuter i huset och längtar till semester...


Publicerat 2010-09-30 Klockan 08:42:47
Kommentarer [3]

Nu har vi bott i huset i snart två veckor och det känns sååå bra... VVS är klart och i morgon blir tvättstugan klar. Då kan vi packa ut våra sista kartonger. Finns en del kvar att göra men det kan vi göra när vi känner att vi har ork.. Efter semestern blir det en prioritet att få klart barnens rum. Vi ska åka till Ikea och köpa in skrivbord och lite hyllor och andra saker de kan pryda sina rum med. Finesserna i huset kommer vi jobba på senare. Vill gärna bo och känna in lite innan vi fixar allt. Men piff piff blir det framöver...och då lovar jag att återkomma med mera inredningsbilder. Vi har ju inget bredband i nya huset än så jag har svårt att va en duktig bloggare. Men hoppas det löser sig framöver.

Nu är det nedräkning till Turkietresan. Ser att det ska va 30 grader och sol vilket jag verkligen längtar till. Speciellt en dag som denna när jag fick skrapa rutorna på bilen.
I går kväll jobbade vi lite med tomten. Har ju 4 pall kvar av torv som vi använde till taket. Ska försöka se om vi kan använda det som gräsmatta. Vi plockade sten och ösade ut två pall med jord, så nu hoppas jag vi kan få lite gräs framför huset inom några veckor eller till våren. Finns två pall kvar, får se om vi hinner få ut det eller om det får stå kvar... Lägger ut lite kort från mobilen.


Börjar likna ett hem...


Publicerat 2010-09-27 Klockan 13:22:36
Kommentarer [1]
Hej igen mina vänner! Ja efter två dagar med 12 timmars pass har vi nu tömt gamla huset, lämnat nycklarna och börjar få ordning i nya hemmet. Tänkte ju först vi skulle köpa en skjutdörrsgarderob till hallen för att få god plats för jackor men kom sedan på idéen att köpa ett gammalt skåp för att renovera. Vill försöka ha samma stil i stora delar av huset. Veronica som gjorde de andra möblerna har inspirerat mig så nu har jag försökt själv och blev mycket nöjd över resultatet. Nu har vi en shabby chic garderob i hallen :)

Mellan alla körningar och utpackning av kartonger var vi en sväng och köpte garderobssystem. Ska faktisk ha skjutdörrar i sovrummet på sikt. Men vi får nöja oss med inredningen än så länge... Har nu bara några få kartonger kvar att packa ut. Tvättstugan är inte riktig klar, VVS killen kommer i dag eller i morgon för att fixa klart. Sedan ska vi upp med garderober där inne också. Köket saknar en sockel och en krönlist. El killen kommer och ska sätta upp skenor i vardagsrum taket och barnens sovrum...

Nu börjar jag se ett slut på byggprocessen. Längtar till piff piff i huset. Men först blir det en efterlängtad resa till Turkiet. Vi drar på lördag och gissa om vi tycker vi förtjänar det.. Vi ska bara njuta och mysa med barnen. De har varit otroligt duktiga under hela byggprocessen, tror Sander är trött på att va ensam och att äta billys pizza... Vi ska ha en barnens vecka i Turkiet, då blir det på deras premisser... och det unnar jag dem verkligen. Men samtidigt ser jag att även denna byggprocess har varit en erfaring och lärdom för dem... Lägger in bild på garderoben som tidigare va en Ekgarderob. Fler bilder inifrån kommer när jag har hunnit piff piffa lite...

Lite svårt att se kankse men texten är; Dröm om morgondagen, Minns gårdagen, Lev i dag.. Inuti skåpet är det grått linnetyg..

Kaotisk läge, men vi är på plats!!


Publicerat 2010-09-23 Klockan 09:21:00
Kommentarer [8]

Ja tiden på bloggen blir minst sagt liten.... Förra fredagen sov vi i nya huset för första gång. En underbar känsla. Efter att fått hjälp av Annelie och Stig hela fredagen kunde vi bo i huset... Tack så mycket till er!!! Vi har jobbat otroligt mycket med flytt senaste tiden. Mitt i allt blev jag sjuk vilket passade mycket dåligt kan jag säga...Nu är gamla huset tomt, vi har enbart förrådet kvar att flytta.. Men det känns tungt att ta tag i den biten. Vi har bokat kärra till lördag så då hoppas jag sista lasset går från gamla huset.. Under helgen som va fick vi gärdsgård och infarten är bättrat på.. Tyvärr så körde en kille på gärdsgården med grävmaskinen vilket medförde att 10m är trasigt.. Men de ska fixa det i helgen. Jag har nu köpt en gammal ekgarderob som jag ska försöka måla och själv och texta på. Blir inspirerad av Veronica på http://ljusarum.bloggspot.com  Måste försöka själv nu har jag bestämt mig för... Lägger in lite bilder som jag tagit inifrån huset... Vi börjar få ordning men samtidigt har vi säkert 15 kartonger som står över allt i huset. Tvättstugan är inte helt klar och garderob i sovrummet är inte på plats vilket medför en känsla av kaos... Svårt med rutiner och hitta kläder i kartonger. Men det är väl bara bagateller.... Huset är klart och vi bor faktisk där!!! Lite mera piff piff med mattor, tavlor, gardiner osv.... Sen är det tipp topp!

 Nu lääängtar vi efter semester, en välförtjänat sådan... Vi åker till Turkiet lördag den 2 oktober... Jippi!! Ska bli såå skönt att komma bort från flytt, kartonger, stress... men samtidigt längta tillbaka till vårat nya hem.....


Dåligt med tid....


Publicerat 2010-09-16 Klockan 09:28:14
Kommentarer [0]
Får be om ursäkt för att jag är så dålig på att skriva på bloggen. Men som ni säkert förstår har jag fullt upp för tiden. Men nu börjar det verkligen närma sig för våran plan är att vi ska sova i huset för första gång i morgon natt... :) Helt otroligt!! Köket är nu klart förutom att det saknades en krönlist och lite golvsockel, men bara bagateller. Elen blir nog klar i dag. VVS blev klar i går förutom badkaret som kommer i oktober. Climatec kommer i morgon bitti och ska dra igång frånluftsvärmepumpen.. Vilken vecka!! Snickaren som gjort köket blev sjuk och inte nog med det så är Mats fortfarande sjuk... Lite dålig timing frågar du mig. Men det mesta verkar lösa sig som det ska.. Har även en kille som sjaktar tomten för fullt. Helt otroligt hur mycket schaktmassa det kan bli.... Bra att det blev av denna vecka för på lördag kommer killen som ska sätt upp Gärdesgården till oss...  I kväll ska jag plocka bort all papp på golvet och städa samt olja in sista golvet; hallen. Undrar om jag kommer få rent alla golv efter jobbkillarnas leriga skor.. Hmmm, men lite märken i golvet får vi väl se som historia om några år :)

I morgon har jag tagit ledig på jobbet. Min kära vän och Marius gudmor Annelie vill hjälpa mig och städa nya huset på sin lediga dag. Hennes man ska hjälpa Mats att flytta. Tur man har goda vänner!!! Vi kommer flytta under hela helgen sen, i morgon blir det att flytta sängar, soffor och porslin.. Ja hinner vi mera flyttar vi mera.... Tror nog jag går köpa en flaska skumpa i dag och lägga på kylning. Kan ju lägga in den i nya kylen nu som är igång... :)

Finns inte så många nya bilder att lägga ut än. Men jag lovar att ta lite kort när vi fått in lite möbler så ni får se..

Det närmar sig..


Publicerat 2010-09-11 Klockan 21:46:42
Kommentarer [2]
I dag har vi varit i huset hela dagen, bortsett från en sväng till Bauhaus... En jägarns stressig tid har vi haft med två lååånga besök på Ikea utan att uppnå det vi ville... Garderober är det största problemet just nu... Men det löser sig nog på sikt.. Vi har haft en härlig dag i huset, börjar få känslan av att huset blir klart. Vi vill inte åka hem till gamla huset längre. Köket blir såå fint.. I morgnon blir hela köket klart. I dag har jag oljat golven på övervåningen och Mats har skuvat ihop sängar samt byråer..I morgon blir det jobb i köket samt mera städning. Mats kommer nog jobba mera med nya möbler som ska sättas i hop... En härlig men jägarns stressig tid.... Lite bilder på kök kommer ändå;Ja det va lite kök det... Nästa gång hoppas jag ha lite mera inredningsbilder.... Målar matbordet just nu och längtar till jag får ställa de fina stolarna kring bordet.... Ni får se sen.... Ha en fin kväll!


Lite mera kök....


Publicerat 2010-09-04 Klockan 18:04:30
Kommentarer [6]
Ja som sagt jobbar Mats hela helgen och jag är mamma på fulltid så vi hinner inte va i huset så mycket. Var dock tvungen att åka ner för att se hur långt Tobias kommit med köket. Och härlig syn va det att se att köksön var på plats. Nu är det inte så mycket kvar... I kväll blir det god mat och dricka och i morgon blir det jobb för Mats och jag får väl hitta på något med barnen. En sväng till huset blir det nok i morgon också.
Köket fortsätter... lite detaljbilder på huset


Publicerat 2010-09-03 Klockan 17:21:02
Kommentarer [1]
I dag har jag tagit kompledig. Tänkte det var bra med en ledig dag tillsammans med Mats. Han ska jobba hela helgen och jag ska va mamma till fyra barn så vi hinner nog inte med så mycket i huset. I dag har vi återigen kört bort skräp, helt otroligt hur mycket det blir. Tobias har fortsatt med köket. Kaminerna är nu på plats och det återstår bara målning.. Tobias hoppas det mesta av köket ska va klart på söndag. Måndag kommer elektrikern och VVS kille ska komma nästa vecka eller veckan efter. Hoppas det blir nästa vecka. Nu vill jag verkligen flytta. Såld så mycket av våra möbler så vi lever i total kaos. Köksbordet försvinner i dag så nu blir det att äta i vardagsrummet vilket barnen är glada över... Hur vi löser det i helgen med fyra barn återstår att se... Inget är omöjligt...finns massor av golv att sitta på.. Fick frågan om att lägga ut lite mera bilder, detaljbilder. Har tagit lite kort i dag och lägger ut...
Stolar...


Publicerat 2010-09-02 Klockan 10:51:55
Kommentarer [1]

Ja efter mycket om och men hittade jag äntligen de stolar jag vill ha till matbordet. Och återigen var det genom den enormt duktiga Veronica som har gjort andra möbler till mig. Jag hittade denna typ av stol på blocket, jag tyckte om formen på stolen och i bakhuvudet visste jag ju att Veronica kunde hjälpa mig måla om dem. Stolarna hittades i Dalarna, den flexibla Veronica åkte och köpte dem och här ser ni resultatet av hennes jobb. Jag längtar verklien till att få hem stolarna och kan plasera dem i huset... Mera av Veronicas hantverk kan ni se på http://ljusarum.blogspot.com


Badrummet är nu klart och två killar håller på med kaminerna. I helgen ska Tobias fortsätta med köket och vi hoppas han hinner så långt att vi kan börja städa nästa vecka för att sedan börja packa lite kartonger och åka dit med. Den 18 september kommer en killa från Falköping och ska sätta upp Gärsgård. Nu närmar det sig verklien inflytt.... Får nog köpa en riktig skumpa och lägga på kyl snart tror jag. Första natten i huset kommer kännas enormt overklig men fantastisk. Ha en bra dag mina vänner!