Glad vi förvärkligade våran dröm...


Publicerat 2011-05-21 Klockan 12:14:04
Kommentarer [0]
Hej alla där ute.. Jag känner mig så otrolig glad över att vi vågade satsa på våran dröm. När vi tittar ut genom fönstren, ser djuren på nära håll och att vi har så nära till den fina svänska naturen påminner oss om att beslutet om att bygga hus just här är så rätt... Vi njuter verkligen av både huset och naturen omkring oss.. Förra helgen var vi på Bob Marelys minneskonser i Skärblacka. Det var mycket folk och bra musik.. Bara trist att se vuxna männsikor förstöra genom att va så onyktra att de inte kan gå själva..Trodde detta skulle va en familjfest men ibland känner jag att barn inte har något där att göra när vissa vuxna inte kan bete sig bättre än vad de gör...Hoppas dessa vuxna håller sig hemma nästa år.. för det er verkligen en fin dag som många familjer vill njuta av. 

Söndagen kom Estländerna till oss för att göra lite garantijobb. Övervåningen på huset sjunker ju ca 5% de första två åren vilket innebär att dörrar osv inte går att öppna efter ett tag. Nu har de fixat till detta.. De kommer tillbaka en gång till för att byta ut lite panel. De snickrade två trapport till oss också. Så roligt att träffa dem igen. Vi grillade på kvällen och som vanligt kom Vodkaflaskan fram igen... Förstår inte att de kan dricka vodka till maten... Men men vi har alla olika traditioner, kultur och vanor... En trevlig kväll blev det i alla fall... Fick även se lite bilder på träutskärningar... brevlåda utskuren av timmerstock, en stor björn utskuren i trä. Det blir nok av att beställa något framöver... Riktigt hantverk som passar så bra till vårat hus.

Nu har vi börjat lite med tomten. Jorden är på plats och vi har sått lite gräs. Ska beställa rästen av gräs på rulle. Vi gör nog det nästa vecka och lägger det till helgen.. Mats jobbar i helgen så det får vänta lite. Jag har köpt en ny (gammal) kista som jag ska renovera i helgen. Ska ha den i sovrummet, nedanför sängen, för att lägga överkast och kuddar på. Blir nog bra!

Ni får ha en finfin dag i solen mina vänner, det tänke jag att ha! 
3 veckor kvar


Publicerat 2011-05-12 Klockan 21:42:19
Kommentarer [2]
Måste säga att det känns bra att jag bara har tre veckor kvar tills jag börjar i mitt nya jobb. Har väntat så länge påd detta nu... En utmaning och jag känner mig lite nervös men samtidigt ska det bli så roligt... Förra helgen va lugn och skön.. Mats mamma var ute hos oss lördagkvällen vilket va mysigt. Tror hon uppskattade lite sälskap och god mat.. Vi dro upp en jägarns massa maskros på tomten men jag tror det är till ingen nytta när jag ser på åkern här ute... helt gult! Vi hann också med picnik nere vid Glan, fiskade lite med Marius. Vilken lyx att bo så nära vatten och klippor...Veckan har varit som vanlig med jobb, skola och träningar. Nu har Marius börjat i fotboll igen vilket både han och jag tycker är roligt. Gjorde mål på första träningen, så en stolt Marius tyckte fotbollen va rolig igen. Han fick veta att det är match nästa tisdag och han har räknat ner dagarna sedan träningsdagen :)

Helgen som kommer ska vi ha båda kontaktbarnen hos oss. Vi cyklar väl en sväng bort till Folkets hus och lyssnar på Reggie (hur det nu stavas)  musik. Kalle Bah spelar ju så då är det ett måste att åka dit... På förmiddagen blir det fotbollsmatch med Sander... Söndagen kommer Estländerna och fixar lite garantijobb här hemma. Ska bli så trevligt att träffa dem igen... När Björn och Monika va här fick Mats lära sig att foga... Så nu har vi fogad skorstenen i köket och Sanders rum.. Duktig man jag har!!! Nu är det dags att lägga barn, ha en skön kväll där ute!
Norgebesök


Publicerat 2011-05-04 Klockan 20:10:30
Kommentarer [1]
Senaste veckan har gått till att längta efter Norgebesök. I fredags dök de upp och helgen gick så allt för fort.... Det är så roligt när Monika med familj kommer men så tråkigt när de åker. Känns tungt att ha sin bästa kompis så långt borta. Men jag får va glad för det lilla. Fredagen myste vi med sol, promenad till Glan, god mat, drycka och mycket skratt.... Vi la oss rätt skapligt (för att va oss). Lördagen blev det Maxi och lite handlande. Sedan åkte vi hem, haglet kom, och vi tillagade god mat med oro för att vi inte skulle komma i väg till brasan. Men vädret blev bättre så efter god mat och dryck gick vi och firade Valborg. Natten blev sedan lång :)
Vi har haft en underbar helg med Monika, Björn, Synne och Frida.... Marius har alltid varit och är så förtjust i Björn. Kryper upp i hans knä så fort han har chans, mysigt.. Vi bestämde oss i alla fall att åka till Norge i sommar och det längtar jag verkligen till. Då blir det att åka till deras landställe och då får jag uppleva ställen i Norge jag inte varit tidigare.

Annars så rullar dagarna som vanligt. I dag har dock varit en annorlunda dag, en sorglig dag som va mycket fin. Vi har varit i farfars begravning. En trist dag för oss alla men jag tror hela familjen upplevde den som fin. Efter att vi hade tagit farväl av farfar i kyrkan åkte vi till resturang och åt middag. Sedan följde vi med hem till farmor.

Nu är det bara 4 veckor till jag börjar mitt nya jobb. Var där en sväng i går och en mycket god känsla får jag i närvaro av de nya kollegorna. Ser verkligen fram emot att lära mig nya saker och få nya kollegor med en massa energi... Jag behöver det just nu!!

Ha nu en underbar kväll där ute. Lite bilder från Norgebesök delar jag med mig; det är glädje det...